Jdi na obsah Jdi na menu
 


Archiv

Nalezené příspěvky

Přebor Jihočeské oblasti 2024

21. 5. 2024

V sobotu 18. května proběhl v Českých Budějovicích Přebor Jihočeské oblasti jednotlivkyň pro rok 2024.

V dopoledním bloku soutěže se ve dvojboji sestav představila čtyři děvčátka z naší přípravky - tři Kateřinky (Bolková, Šimáková a Vokurková) a Ela Šimáková. Na děvčatech bylo vidět zase mírné zlepšení v provedení sestav a hlavně jsou znát zkušenosti, které během jarních závodů nasbíraly. Cvičí už s jistotou a zdravým sebevědomím! Odměnou jim byla pěkná umístění a krásné plakety. V kategorii ročníků 2018 a mladších poměřilo síly 17 děvčat, Káťa Bolková se zařadila na nepopulární, ale krásné 4. místo následovaná Káťou Šimákovou na 5. místě. V kategorii ročníku narození 2017 mají děvčata na programu vedle akrobatické sestavy už náročnější sestavu bez náčiní. Mezi 16 gymnastkami této kategorie se Ela Šimáková zařadila na pěkné 7. místo, Káťa Vokurková na 10. místo.

img-20240519-wa0008.jpg

Pro děvčata ze závodní skupiny se soutěž v kombinovaném programu stala večerním závodem.

Nejmladší Justý a Barča předvedly zlepšení v sestavě se švihadlem, Ivanka si povedeně odbyla svou závodní premiéru v jednotlivkyních, Valérka a Majda zacvičily obě sestavy slušně, bez výrazných chyb. Elišku, Adélku a Rozárku náčiní občas potrápilo. Terezka, Amálka a Verča jsou ve IV. kategorii letos nováčky a s novými sestavami se teprve sžívají. Nejstarší Anička stále překvapuje, protože s minimem závodních zkušeností a teprve ročním trénováním v závodní skupině předvádí výkony, kterými za zkušenými závodnicemi nijak výrazně nezaostává.

Na nejvyšší stupínek pro postupové místo žádná z našich děvčat sice nevystoupila, ale těší nás v rámci jihočeské oblasti početní převaha děvčat připravených na dvojboj sestav v kombinovaném programu.

img-20240519-wa0010.jpg

 

 

Nalezené složky

 

Oblastní přebor 2024 - ČB

Datum: 22. 5. 2024
Fotografií: 9
Složek: 0